Gevulde courgette stammetjes

Gevulde courgette stammetjes in pastinaakcrème

| 510 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Lactosevrij, Glutenvrij, Afvallen
Peulvruchten
Rund
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 50 g SangokiemenHerkomst: de peulenschil
  • 200 g Kalfsgehakt
  • 2 st Knoflookteen
  • 300 g PastinaakHerkomst: de eerste

Zelf toevoegen

  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 1 st Ei
  • 2 el Italiaanse kruiden

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq4.864 g
water-reduction-scoreWater81,1 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op op 200 ºC. Was de courgette en snijd in stukken van circa 3 cm. Hol met een lepel de courgette voorzichtig uit, maar laat daarbij de onderkant heel. Bestrooi met een snuf zout en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Plaats de courgette alvast 5 minuten in de voorverwarmde oven. Bewaar het vruchtvlees voor later.
  2. Breng intussen water aan de kook voor de pastinaak. Schil de pastinaak en snijd klein. Pel de knoflook en plet (of druk) fijn. Kook de pastinaak met de knoflook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af (vang wat kookvocht op) en pureer met een scheutje olijfolie. Voeg tijdens het pureren kookvocht toe totdat het een gladde crème wordt. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  3. Snijd het vruchtvlees van de courgette fijn. Meng het gehakt met het courgette vruchtvlees, Italiaanse kruiden, ei, zout en peper. Haal de courgette uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Plaats de courgette voor 15-20 minuten terug in de voorverwarmde oven.
  4. Blancheer de sangokiemen door kokendheet water erover te schenken. Spoel daarna direct af onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen.
  5. Serveer de courgette stammetjes op een bedje van de pastinaakcrème en garneer met een plukje sangokiemen.
TIPHeb je wat van het gehaktmengsel over? Bak dat dan op en serveer op de pastinaakcrème.

II

In Amerika wordt de courgette ook wel 'zomerpompoen' genoemd. Courgette is dan ook familie van de pompoen en komkommer. Deze groente is erg rijk aan vezels en bevat weinig calorieën. Door de neutrale smaak is kun je 'm uitstekend combineren met andere groenten. We serveren de gevulde courgette stammetjes op een bedje van pastinaakcrème.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie510 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker23 g
Vet27 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit31 g
Vezels10 g
Zout0.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Rund
Ei