Gevulde courgette met paprika, kidneybonen en cherrytomaten in tomatensaus
Nog geen reviews
533 kcal
0 g groente
![Gevulde courgette](https://static.ekomenu.nl/assets/static/public/1/recipe/4zHr8K-10.-Gevulde-courgette-KLEIN.jpg)
Vandaag op het menu: gevulde courgette. Courgette heeft een neutrale smaak en is daarom heel goed te combineren met andere groenten. Biologische courgettes zijn vanwege de langzame groei - niet opgejaagd door kunstmest - langer houdbaar dan gangbare varianten. Wist je dat courgettes onrijp geoogst worden? Als je ze laat groeien, worden ze net zo groot als een pompoen. Courgettes worden ook wel mergpompoen genoemd (het Franse woord voor merg is namelijk courge).
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de courgette en snijd in de lengte doormidden. Hol de courgette met een lepel voorzichtig uit (behoud daarbij een randje van maximaal 1 cm). Leg de helften naast elkaar in een ovenschaal en plaats de schaal alvast in de voorverwarmde oven.
- Snijd intussen het courgette vruchtvlees klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Spoel de kidneybonen goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef.
- Verwarm bakolie in een koekenpan en roerbak de ui, paprika, courgette en knoflook 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de tomatenpuree, cherrytomaten in tomatensaus, kidneybonen en chilivlokken toe en verwarm nog 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Vul de courgette helften met het groentemengsel en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Plaats voor 15 minuten in de voorverwarmde oven. Als je nog wat van het groentemengsel over hebt, houd dit dan warm op een laag vuur.
- Heb je een glutenallergie? Spoel de zadenmix af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Garneer de gevulde courgette met de zadenmix en serveer het restant groentemengsel ernaast.
TIP
De gevulde courgette is ook erg lekker met geraspte kaas. Strooi wat over de gevulde courgette en gratineer mee in de oven.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st CourgetteHerkomst: Peeters
- 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen
- 200 g KidneybonenHerkomst: La bio idea
- 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
- 200 g Cherrytomaten in tomatensausHerkomst: La Bio Idea
- 1 tl ChilivlokkenHerkomst: het blauwe huis
- 25 g ZadenmixHerkomst: ekomenu maatwerk 50 g
- 1 el Bakolie
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -8%
Groente -100%
Vitaliteit+ 40%
CO2eq -39%
Water+ 31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Vegetarisch, Glutenvrij, Ketogeen, Lactosevrij, Koolhydraatbewust, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie533 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker16 g
Vet30 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels13 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
Vergelijkbare recepten
646 kcal
300 g groente
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Glutenvrij
566 kcal
250 g groente
Ketogeen, Afvallen, Koolhydraatbewust
652 kcal
220 g groente
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Variatie, Afvallen, Gezin, Lekker snel
554 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust, Afvallen