Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook voor de conchiglioni. Kook de pastaschelpen in 15 minuten beetgaar. Giet daarna het water af. Haal de schelpen uit elkaar en leg ze op een droog keukenpapiertje.
Was de broccoli en maal fijn in een keukenmachine (als rijstkorreltjes). Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een rasp of snijd de broccoli heel erg klein. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de broccoli rijst toe en roerbak 5 minuten mee. Doe de cottage cheese in een kom en schep de helft van de gebakken broccoli en de geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met peper.
Schenk de tomatensaus in een ovenschaal. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper.
Schep het broccolimengsel in de conchiglioni totdat alle schelpen gevuld zijn en leg ze voorzichtig op de tomatensaus. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas en olijfolie erover. Plaats de ovenschaal nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Verdeel de gevulde conchiglioni met tomatensaus over de borden en serveer de overgebleven broccoli rijst ernaast.
TIPJe kunt de broccoli ook koken en pureren tot een stevige saus.
II
Cottage cheese is een frisse kwarkachtige kaassoort met een korrelige structuur. Cottage cheese is hoog in eiwitgehalte en laag in vet- en koolhydraatgehalte. Ideaal voor iedereen die bewust wil eten. De frisse cottage cheese is gemaakt van gepasteuriseerde melk van Zwitserse koeien.