Gestoofde rode paprika met gegrilde artisjok verse pasta en Parmigiano

799 kcal
250 g groente

Onze artisjokharten komen écht uit Italië, waar ze alle ruimte kregen om te groeien. En de heerlijke volle smaak komt van alle Italiaanse zonnestralen die ze hebben weten te vangen. De artisjokharten zijn een fijne toevoeging aan je pasta, op je pizza of in je salade. Onze artisjokharten zijn voorzien van het Demeter keurmerk.

Gestoofde rode paprika met gegrilde artisjok

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
  • 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 250 g Verse pasta tagliatelle Herkomst: Bioverde
  • 190 g Artisjok in olie Herkomst: Biorganica Nuova
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 40 g Parmigiano Reggiano Herkomst: St Anna
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pel de sjalot en snijd in partjes. Verhit olie in een bakpan en bak de paprika en sjalot in 5-7 minuten krokant gaar. Voeg een beetje pasta kookvocht toe en zet het vuur laag. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 3 minuten gaar. Giet het water af en laat uitlekken.
  3. Laat de artisjok uitlekken, snijd in stukken en verwarm kort met de paprika mee.
  4. Snijd de peterselie fijn. Verdeel de pasta op borden en schep de gestoofde paprika met artisjokken en saus erop. Maak af met de Parmigiano en peterselie.
TIP
Hou je van pittig? Snijd een rood pepertje fijn en bak deze samen met de paprika. Of breng op smaak met chilivlokken.
5,0
Gemiddelde van 2 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 36%
co2-reduction-score
CO2 eq -67%
water-reduction-score
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenSpecialsLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie799 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker8 g
Vet40 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Melk
Paprika
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten