Gestoofde koolrabi met ananassalie-boter ! Weinig koolhydraten
2,7
515 kcal
500 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Heb je wel eens gehoord van ananassalie? Dit plantje, wat oorspronkelijk uit Midden Amerika komt, ruikt en proeft ook echt naar ananas. De felrode bloemen die uit de plant komen kun je ook eten en zijn nog zoeter dan het blad. Heb je na het koken van dit gerecht wat over? Maak er thee van, gebruik het in salades of in een dessert!

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Koolrabi Herkomst: de Waog
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 300 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 1 st Citroen Herkomst: Befair
- 70 g Beluga linzen Herkomst: Do-it
- 0.5 st Ananassalie Herkomst: Herbio
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 3 el Olie en boter
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes. Verwarm olie in een bakpan en bak de koolrabi 3-4 minuten op een middelhoog vuur. Haal de boter alvast uit de koelkast.
- Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper heel klein. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Bak de knoflook, peper en kastanjechampignons 2-3 minuten met de koolrabi mee. Voeg dan een klontje boter en een scheutje water toe, knijp de citroen uit en laat afgedekt zachtjes stoven tot de koolrabi beetgaar is. Kruid met peper en zout.
- Breng intussen een kleine pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en kook ze 8-10 minuten. Giet vervolgens het water af.
- Hak de ananassalie grof en meng de helft door de boter. Doe de uitgelekte linzen en de overgebleven ananassalie in de pan bij de groenten. Schep op het laatste de ananassalie-boter erdoor. Hak de walnoten en strooi over het gerecht.
TIP
Rooster de koolrabi eens in de oven, dan krijg je ook een heerlijk resultaat. 2,7
Meet hoe goed je eet
True price -45%
Groente + 297%
Vitaliteit + 75%
CO2 eq -75%
Water -13%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie515 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker2 g
Vet28 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit21 g
Vezels16 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Melk
Peulvruchten
Noten
Lactose