Geroosterde regenboogpeen

Geroosterde regenboogpeen met gierst en bavette

| 740 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Tarwe
Rund
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Bavette
  • 5 g RozemarijnHerkomst: Forc
  • 300 g Regenboog peenHerkomst: Bioromeo
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 150 g GierstHerkomst: your organic nature

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 20 g Boter
  • 2 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (45 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan water met een snuf zout aan de kook en kook de gierst in 15-20 minuten beetgaar. Giet het water af en laat 10 minuten nagaren.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Schrap of schil de regenboogpeen en snijd in dunne plakjes. Ris van de helft van de takjes rozemarijn de naaldjes en hak deze fijn.
  3. Schep de groenten en de gehakte rozemarijn in een ovenschaal door elkaar. Schenk de olijfolie er overheen en voeg de overgebleven takjes rozemarijn toe. Kruid naar smaak met versgemalen peper en zout en plaats de ovenschaal in de oven. Rooster de groenten 15-20 minuten en schep af en toe om zodat de groenten gelijk garen.
  4. Kruid het vlees naar smaak met versgemalen peper en zout.
  5. Check na 15 minuten of de groenten gaar zijn (afhankelijk van de grootte van de plakjes). Smelt in een ruime bakpan met dikke bodem de roomboter tot deze gesmolten is en niet meer schuimt. Voeg het vlees toe en bak de bavette aan weerszijden bruin.
  6. Leg het vlees 5 minuten bij de groenten in de oven. Als je een vleesthermometer hebt, moet deze een kerntemperatuur van 50 graden aangeven. Neem het vlees uit de oven, laat 5 minuten rusten op een plank. Snijd het vlees in zeer dunne plakken en verdeel het over de borden. Serveer de gekookte gierst en de geroosterde groenten erbij.
TIPHet is ook lekker om wat citroenrasp en verse peterselie door de gierst te mengen voor wat frisheid.

II

Gierst behoort in Afrika en Azië tot een van de belangrijkste voedingsmiddelen. Het s eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende graansoorten. Gierst is van nature glutenvrij, bevat veel koolhydraten en een goede vervanger voor bijvoorbeeld rijst. De structuur lijkt op die van rijst, maar de smaak is wat zoeter. Let op: gierst neemt tijdens het koken 3 tot 4 keer in volume toe. In dit gerecht combineren we gierst met geroosterde groenten uit de oven en een mooie bavette.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie740 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker10 g
Vet35 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit31 g
Vezels7 g
Zout0.2 g

Allergenen informatie

Tarwe
Rund
Lactose
Melk