0.5 st Groentebouillontablet, zoutarmHerkomst: your organic nature
200 ml Kokosmelk
25 g Gele currypastaHerkomst: on off spices
Zelf toevoegen
500 ml Water
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit89 Punten
CO2eq1.190 g
Water43,7 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Was de rijst onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Was de witte kool en snijd klein.
Verhit olie in een soeppan en bak de ui en de witte kool 1 minuut op een hoog vuur. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Schenk het water erbij en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat rustig 15 minuten pruttelen (voeg eventueel extra water toe als je de soep te vol vindt).
Was en snijd de radijs in plakjes en doe ze de laatste 2 minuten bij de soep. Bewaar een paar plakjes voor garnering.
Verdeel de volkoren basmatirijst over de soepkommen en schep de soep erover. Garneer met de radijs en cashewnoten.
TIPVoeg eventueel nog wat chilipeper toe voor meer pit.
II
Wanneer je weinig tijd hebt om te koken of geen zin hebt om lang in de keuken te staan, is een soep een ideaal gerecht. Je doet alle ingrediënten bij elkaar in een pan, voegt water toe en laat dit pruttelen totdat het klaar is. Vandaag staat er een lekkere, makkelijke én voedzame currysoep op het menu! De smaakmakers zijn de gele curry en de licht pittige radijsjes.