9 maanden, Vegan, Vegetarisch, Variatie, Gezin, Lekker snel
NotenMaisKoriander
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
0.5 st Groentebouillontablet, zoutarmHerkomst: your organic nature
200 ml Kokosmelk
25 g Thaise gele currypastaHerkomst: on off spices
0.5 st Chinese koolHerkomst: Peeters
25 g CashewnotenHerkomst: bio organics
1 st UiHerkomst: TVA Organics
1 bosje RadijsHerkomst: Biolatina
Zelf toevoegen
500 ml Water
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit88 Punten
CO2eq1.135 g
Water42,7 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Was de Chinese kool en snijd klein.
Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui en Chinese kool 1 minuut op een hoog vuur. Voeg de currypasta en kokosmelk toe en verkruimel het groentebouillontablet erboven. Schenk het water erbij en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en laat 15 minuten rustig pruttelen.
Was de radijs en snijd in plakjes. Voeg de laatste 2 minuten toe aan de soep. Bewaar een paar plakjes voor garnering.
Verdeel de volkoren basmatirijst over de kommen en schep de soep erover. Garneer met de radijs en cashewnoten.
TIPVoeg eventueel nog wat chilipeper toe voor meer pit. Wist je dat je het blad van de biologische radijsjes ook prima kunt eten?
II
Wanneer je weinig tijd hebt om te koken of geen zin hebt om lang in de keuken te staan, is een maaltijdsoep ideaal. Je doet alle ingrediënten bij elkaar in de pan met water en laat dit pruttelen totdat het klaar is. Vandaag staat er een lekkere, makkelijke én voedzame gele currysoep op het menu!