Gegratineerde Thaise schotel

Gegratineerde Thaise schotel met kipgehakt en Légumaise

| 745 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Variatie, Specials, Glutenvrij, Lactosevrij
Selderij
Koriander
Kip

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 100 ml Kokosmelk
  • 1 el Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 0.5 st CitroengrasHerkomst: Ethiopie
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc
  • 500 g Aardappels, kruimigHerkomst: Smits van Oijen
  • 200 g Kipgehakt
  • 75 g Légumaise kokos rode curryHerkomst: Ekomenu - Frank Fol

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente240 g
vita-scoreVitaliteit73 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.194 g
water-reduction-scoreWater78,6 l

Voorbereiding (45 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C, de stand hetelucht-grillen.
  2. Voor de puree: breng een pan met water en zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Pel en snipper de ui en de knoflook heel fijn en voeg bij de aardappels. Giet het water af maar behoud het kookvocht. Stamp de aardappels met de kokosmelk en een scheutje kookvocht tot een smeuïge puree. Kruid met zeezout en een (cayenne)peper.
  3. Schil de gember, snipper of rasp fijn. Snijd de helft van de stengel citroengras zéér fijn. Voeg gember en citroengras bij de aardappels.
  4. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de wortels, was de bleekselderij en snijd alles in brunoise, kleine blokjes. Blancheer de groenten beetgaar in 2-3 minuten en giet het water af. Meng de groenten door de puree samen met wat fijngesneden koriander.
  5. Verhit olie in een bakpan en bak het kipgehakt rul in 4 minuten. Deglaceer de pan met een scheutje water, je mag het kipgehakt in de pan laten, en roer het aanbaksel los met een houten lepel. Schep de Légumaise erbij en roer goed door elkaar. Schep het kipgehakt in een ovenschaal. Verdeel hierover de puree en strooi er wat panko (of paneermeel) over. Plaats de ovenschaal nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPMet de overgebleven gember en citroengras kun je een heerlijke thee maken.

II

Bij koken is creativiteit een belangrijk aspect. Vandaag een verrukkelijk, aromatisch gerecht van onze Belgische Groentekok Frank Fol. Met zijn gerechten maakt hij het eten van groenten voor iedereen lekker, makkelijk en leuk. De Denk Groenten! Denk Fruit!® filosofie van De Groentekok is de groene draad, maar ook vlees en vis krijgen hun plaats in de gerechten als je dat wenst! In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie745 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker12 g
Vet39 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit27 g
Vezels11 g
Zout1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Selderij
Koriander
Kip