Gebakken tartaar met palmkool en linzen
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig
Reviews
star_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outlinestar_outline
starstarstarstarstar
info_outline Nog geen reviews
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers. - 150 g Linzen
- 2 st RomatomaatHerkomst: Lukassen
- 250 g Rundertartaar
- 200 g Palmkool - cavolo neroHerkomst: Oegema
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
- 0.5 el Komijnpoeder
- 0.5 el Gemalen koriander
- 3 el Olijfolie
Voorbereiding (0 min)
Klik regel om deze af te strepen- Breng een pan ruim water aan de kook.
- Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was ondertussen de tomaat, snijd in blokjes.
- Pel de ui en snipper fijn. Verhit een koekenpan met de helft van de olijfolie en fruit de ui 2 minuten.
- Voeg de linzen toe met de koriander, komijnpoeder, zout en peper.
- Voeg de tomaat toe, bak 2 minuten.
- Was ondertussen de palmkool, snijd de middenkern eruit en snijd het blad in smalle reepjes. Voeg toe aan de linzen en laat de palmkool slinken.
- Verhit ondertussen een koekenpan met de rest van de olijfolie en bak de tartaartjes aan beide zijden 3 minuten. Bestrooi met zout en peper.
- Serveer de linzenschotel met het tartaartje.
TIP
II
Voedingswaarden
(Per portie)Allergenen informatie