Gebakken ricotta met peterseliedressing en geroosterde groenten

723 kcal
280 g groente

Ricotta is een sneeuwwitte, zachte en frisse kaas met een korrelige structuur. De smaak is mild en zacht zoet. Hij wordt vooral gebruikt in salades en pastagerechten, maar vandaag gaan we dit kaasje bakken in de oven. Ricotta betekent opnieuw gekookt. Dit verwijst naar de productiemethode. Ricotta wordt namelijk gemaakt van de wei die overblijft na de productie van kaas. Vandaag bakken we de ricotta in de oven.

Gebakken ricotta met peterseliedressing

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Wortel Herkomst: Udea
  • 200 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Rode paprika Herkomst: Frank de Koning
  • 2 tl Tijm Herkomst: Organic Flavour Company
  • 1 st Honing Herkomst: Zuivelrijck
  • 250 g Ricotta Herkomst: Zuger
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 1 st Desem baguette Herkomst: Handgemaakt brood
  • 0.5 st Citroenrasp en -sap Herkomst: Campisi
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 30 ml Water

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ruime ovenschaal in.
  2. Was of schil de wortel en wortelpeterselie en snijd in staafjes. Pel de rode ui en snijd in partjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
  3. Meng de olie met de tijm, honing, zout en peper. Neem een grote (lage) ovenschaal en stort er de ricotta in het midden op uit. Schik de groenten in één laag rondom de ricotta en besprenkel met de kruidenolie. Leg de ongepelde knoflookteentjes erbij en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bak halverwege het stokbroodje mee.
  4. Snijd de peterselie grof. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Haal de geroosterde teentjes knoflook uit het velletje. Mix de peterselie, knoflook, citroenrasp en -sap met het water en extra vierge olijfolie tot een groene dressing (met een staafmixer, vijzel of keukenmachine). Breng op smaak met peper en zout.
  5. Snijd het brood in plakjes. Serveer de ovenschaal midden op de tafel en besprenkel met de peterseliedressing.
TIP
Ook lekker met walnoten.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -29%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 23%
co2-reduction-score
CO2 eq -58%
water-reduction-score
Water -78%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin9 maandenVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie723 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker18 g
Vet31 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit23 g
Vezels16 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Lactose
Melk
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten