60 g Rode biet en mierikswortelspreadHerkomst: Allos
170 g Volkoren fusilli
120 g Vegan mozzarellaHerkomst: vegan deli
250 g Rode bietjesHerkomst: proef
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
100 g Baby spinazieHerkomst: beleaf
Zelf toevoegen
1 el Bakolie
1 el Olijfolie extra vierge
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 6-8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af. Spoel de spinazie in een vergiet af onder de kraan. Roer olijfolie extra vierge en de spinazie door de warme pasta en zet afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan. Bak de ui voor ongeveer 5 minuten. Snijd de rode bietjes in kleine blokjes. Scheur of snijd de vegan mozzarella klein.
Roer de rode biet-mierikswortelsaus door de pasta. Voeg tenslotte de ui en rode bietenblokjes toe.
Verdeel de pasta over de borden en garneer met de vegan mozzarella.
TIPOok lekker met walnoten.
II
Behalve hun mooie rode kleur zijn bietjes ook zeer gezond. Je kunt eindeloos ermee variëren, denk maar eens aan een rode bietenstamppot, een salade met bietjes of een rode bieten hummus. Vandaag maken we een kleurrijke pasta met bietjes, spinazie en vegan mozzarella.
'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'