Fusilli met vegan mozzarella

Fusilli met vegan mozzarella spinazie en bietjes

| 691 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Vegan, Lactosevrij
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 60 g Rode biet en mierikswortelspreadHerkomst: Allos
  • 170 g Volkoren fusilli
  • 120 g Vegan mozzarellaHerkomst: vegan deli
  • 250 g Rode bietjesHerkomst: proef
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 100 g Baby spinazieHerkomst: beleaf

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de volkoren fusilli. Kook in 6-8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af. Spoel de spinazie in een vergiet af onder de kraan. Roer olijfolie extra vierge en de spinazie door de warme pasta en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan. Bak de ui voor ongeveer 5 minuten. Snijd de rode bietjes in kleine blokjes. Scheur of snijd de vegan mozzarella klein.
  3. Roer de rode biet-mierikswortelsaus door de pasta. Voeg tenslotte de ui en rode bietenblokjes toe.
  4. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de vegan mozzarella.
TIPOok lekker met walnoten.

II

Behalve hun mooie rode kleur zijn bietjes ook zeer gezond. Je kunt eindeloos ermee variëren, denk maar eens aan een rode bietenstamppot, een salade met bietjes of een rode bieten hummus. Vandaag maken we een kleurrijke pasta met bietjes, spinazie en vegan mozzarella. 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie691 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker10 g
Vet33 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit18 g
Vezels13 g
Zout1.5 g

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten