Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de groene asperges. Was de asperges en snijd de harde onderkant eraf (circa 1 cm). Kook de asperges 3 minuten en spoel ze daarna af met koud water.
Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Breng nog een pan met water aan de kook en kook de fusilli in 8 minuten beetgaar. Voeg de laatste 5 minuten de doperwten toe aan de pan. Giet daarna het water af.
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de asperges toe en roerbak op een hoog vuur totdat de groenten lichtbruin kleuren.
Voeg de pasta, doperwten en cottage cheese toe aan de pan. Roer het door elkaar en breng op smaak met zout en (chili)peper. Serveer met verse muntblaadjes.
TIPLekker met een beetje citroensap.
II
Wist je dat er verschillende kleuren asperges bestaan? Witte, groene en zelfs paarse! De asperge begint als kleine aspergescheut. Deze scheuten kunnen onder de grond groeien, dan blijven ze wit. Wanneer ze boven de grond worden geteeld, worden ze groen. Onder andere in Italië zijn de groene asperges razend populair. Deze heerlijke groente kun je op verschillende manieren bereiden. In dit recept wokken bakken we de groene asperges, daardoor krijgen ze een heerlijk nootachtige smaak én geur.