Snijd de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Was onder de kraan en snijd in stukken. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Spoel de doperwten in een zeef af onder de kraan.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de champignons samen met de paprika lichtbruin en zacht. Voeg de doperwten en spinazie toe en verwarm kort mee.
Klop de eieren los met de cottage cheese. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Schenk het eimengsel bij de groenten en schep alles goed door elkaar. Doe alles in een ovenschaal (of gebruik een vuurvaste pan) en plaats voor circa 15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei gestold is.
TIPHet is ook erg lekker om wat (geiten)kaas over de frittata te strooien.
II
Vandaag een voedzame frittata op het menu met eieren van Biomeerwaarde. De Biomeerwaarde kippen leven in de mooiste kippenuitloop van Nederland. Op een gebied van 1.7 hectare is een bos geplant met veel verschillende soorten bomen en struiken, die het jaar rond groen blijven. Deze begroeiing geeft de kippen ook in de herfst- en winterperiode beschutting.