Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak de flammkuchenbodems 3-5 minuten onder in de hete oven tot ze lichtbruin kleuren. Haal daarna uit de oven.
Pel intussen de ui en snijd in dunne ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Was de courgette en schaaf in dunne linten (of snijd in plakjes). Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd klein.
Besmeer de voorgebakken flammkuchenbodems met de pesto basilicum en beleg met courgette, paprika, ui en mozzarella. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de pizza in 10-15 minuten knapperig boven in de hete oven.
Was de mizuna en laat goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een droge bakpan. Garneer de flammkuchen met de pijnboompitten en mizuna en druppel wat olijfolie extra vierge erover.
TIPMaak de pizza nog lekkerder met verse basilicum.
II
Vandaag een heerlijk flammkuchen gerecht op het menu met o.a. pesto basilicum. De pesto is een Italiaanse klassieker, pesto zoals het hoort! Geen poespas, geen toevoegingen, maar een traditioneel recept met authentieke smaak. Boordevol verse basilicum, vers geroosterde pijnboompitjes en de lekkerste oude kaas die ze konden vinden. Onze biologische mizuna wordt geleverd door Kwekerij Kerkenhuis in het Brabantse Lierop.