Flammkuchen met chioggia bietjes

Flammkuchen met chioggia bietjes geitenkaas en rucola

| 767 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

5,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Gezin, Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel, Seizoen, Variatie
Melk
Tarwe
Noten
Gluten
Lactose

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 50 g Rucola
  • 75 g GeitenkaasHerkomst: Bastiaansen
  • 400 g Chioggia bietjesHerkomst: de Lepelaar
  • 2 st Flammkuchendeeg
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Honing
  • 3 el Azijn
  • 2 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente225 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq901 g
water-reduction-scoreWater56,9 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Bak het flammkuchendeeg 3-5 minuten onderin de hete oven. Haal het deeg uit de oven en zet opzij.
  2. Schil intussen de chioggia bietjes en snijd in flinterdunne plakjes (met een mandoline, kaasschaaf of scherp mes) of rasp de bietjes grof. Pel de ui en snijd in dunne ringen.
  3. Verwarm olijfolie met azijn en honing in een steelpan (pas op voor de zure damp), haal van het vuur en leg de bietenplakjes erin. Laat dit even marineren (ongeveer 5 minuten). Giet daarna de marinade weg.
  4. Verbrokkel de helft van de geitenkaas losjes over het flammkuchendeeg en beleg met de bietjes en de ui. Breng op smaak met zout en peper en bak de flammkuchen in circa 10 minuten gaar in het midden van de hete oven.
  5. Was de rucola en laat goed uitlekken. Hak de hazelnoten grof. Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met de overgebleven geitenkaas, rucola en de hazelnoten.
TIPHet is ook heel lekker om de hazelnoten kort te roosteren in een pan.

II

Onze chioggia bietjes worden geleverd door biologisch tuinbouwbedrijf De Lepelaar uit Het Rijpje in Noord-Holland. Op de boerderij verbouwt Jan Schrijver met zijn team (chioggia) bieten, kool, wortels, aardappels, postelein en verschillende soorten snijbiet. De Lepelaar is geheel biologisch-dynamisch. Dat betekent dat je rekening houdt met de aloude wetten van de natuur.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie767 kcal
Koolhydraten89 g
Suiker18 g
Vet34 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit24 g
Vezels12 g
Zout1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Tarwe
Noten
Gluten
Lactose