Was de aubergine en courgette en snijd in dunne plakjes. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, ras el hanout, zout en (chili)peper. Verhit bakolie in een grillpan en gril de groenten, totdat de plakjes mooi bruin zijn van kleur (gebruik eventueel 2 pannen of de grilstand op je oven).
Was de sla en laat goed uitlekken in een vergiet, of gebruik een sla centrifuge. Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen. Verwarm olie in een bakpan en bak de falafel balletjes samen met de ui op een middelhoog vuur goudbruin (3 minuten).
Meng de hummus in een schaaltje met citroensap, zout en (chili)peper. Pel en pers de knoflook erboven uit.
Schep de gegrilde groenten en sla goed door elkaar en roer de hummus dressing erdoor. Serveer de falafel balletjes ernaast.
TIPHeb je geen grillpan? De groenten kun je natuurlijk ook grillen in de oven, of bakken in een pan. Geroosterde sesamzaadjes en een verse chilipeper maken deze salade helemaal af.
II
Vandaag op het menu: een lauwwarme falafel salade. We maken het gerecht met Romaanse sla, aubergine, courgette en een hummus dressing. Zo gemaakt, voedzaam én enorm lekker. De smaakmaker in dit gerecht is de ras el hanout, een kruidenmengsel van minstens 12 ingrediënten. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.