Eierlasagne met ham

Eierlasagne met ham en spinazie

| 526 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Koolhydraatbewust, Afvallen
Melk
Varken
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g SpinazieHerkomst: Oegema
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 90 g SchouderhamHerkomst: St. hendrick
  • 4 st Ei
  • 400 g TomatenstukjesHerkomst: La Bio Idea
  • 50 g Geraspte kaas DEZE GEBRUIKEN

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • 100 ml Water of melk

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente320 g

Voorbereiding (40 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in (of gebruik een springvorm).
  2. Maak het beslag voor de omeletjes door de eieren los te kloppen met het water of melk, Italiaanse kruiden, zout en peper. Verhit olie in een bakpan (of gebruik 2 bakpannen) en bak dunne omeletjes. Haal ze uit de pan en leg opzij.
  3. Pel en snipper de ui. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd wat kleiner.
  4. Verhit olie in dezelfde bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak 5-10 minuten tot de spinazie enigszins is geslonken.
  5. Doe een laagje tomatenstukjes op de bodem van de ovenschaal, gevolgd door een een laagje omelet, ham, spinazie en geraspte kaas. Ga net zo lang door tot je alles hebt gebruikt. Eindig met tomatenstukjes en geraspte kaas.
  6. Bak de eierlasagne nog 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je ook de omeletjes bakken in een pan en beleggen met de ingrediënten. Ook erg lekker met champignons.

II

Vandaag maken we een lasagne maar dan zonder pasta. De pasta bladen vervangen we in dit recept door zelfgemaakt omelet. Verder maken we de lasagne met ham, spinazie en geraspte kaas. Onze biologische spinazie wordt geleverd door Johan en Loes Tielen uit het Noord-Limburgse plaatsje America. Verse spinazie is niet alleen erg lekker, maar barst van de gezonde vitaminen en mineralen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie526 kcal
Koolhydraten15 g
Suiker11 g
Vet36 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit34 g
Vezels6 g
Zout2.2 g

Allergenen informatie

Melk
Varken
Ei