Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in (of gebruik een springvorm).
Maak het beslag voor de omeletjes door de eieren los te kloppen met het water of melk, Italiaanse kruiden, zout en peper. Verhit olie in een bakpan (of gebruik 2 bakpannen) en bak dunne omeletjes. Haal ze uit de pan en leg opzij.
Pel en snipper de ui. Was de spinazie in een vergiet onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd wat kleiner.
Verhit olie in dezelfde bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de spinazie toe en roerbak 5-10 minuten tot de spinazie enigszins is geslonken.
Doe een laagje tomatenstukjes op de bodem van de ovenschaal, gevolgd door een een laagje omelet, ham, spinazie en geraspte kaas. Ga net zo lang door tot je alles hebt gebruikt. Eindig met tomatenstukjes en geraspte kaas.
Bak de eierlasagne nog 5-10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIPWil je de oven niet gebruiken? Dan kun je ook de omeletjes bakken in een pan en beleggen met de ingrediënten. Ook erg lekker met champignons.
II
Vandaag maken we een lasagne maar dan zonder pasta. De pasta bladen vervangen we in dit recept door zelfgemaakt omelet. Verder maken we de lasagne met ham, spinazie en geraspte kaas. Onze biologische spinazie wordt geleverd door Johan en Loes Tielen uit het Noord-Limburgse plaatsje America. Verse spinazie is niet alleen erg lekker, maar barst van de gezonde vitaminen en mineralen.