Currysoep

Currysoep met wortellinten en radijsjes

| 547 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Vegan, Afvallen, Vegetarisch, Ketogeen, Lactosevrij, Glutenvrij
Noten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 25 g Tom Kha Kai kruidenmix
  • 1 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
  • 0.5 st Chinese koolHerkomst: Pure origine
  • 400 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 25 g CashewnotenHerkomst: bio organics
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • 500 ml Water
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Schil de wortels en schaaf in slierten. Gebruik bijvoorbeeld een spiraalsnijder, kaasschaaf of mandoline. Was de Chinese kool en snijd klein. Was de radijs en snijd in plakjes.
  2. Verhit bakolie in een soeppan en bak de ui en wortellinten 2 minuten op een hoog vuur. Bewaar wat wortellinten om de soep mee te garneren. Voeg de Tom Kha Kai kruidenmix, kokosmelk en het water toe. Roer door elkaar. Zet het vuur laag en laat rustig pruttelen.
  3. Voeg vervolgens de Chinese kool toe aan de currysoep.
  4. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Serveer de soep in een kom en garneer met de rest van de wortellinten, radijsplakjes en cashewnoten.
TIPVoeg eventueel nog wat chilipeper toe voor meer pit.

II

Wanneer je weinig tijd hebt om te koken of geen zin hebt om lang in de keuken te staan, is een soep een ideaal recept. Je doet alle ingrediënten bij elkaar in de pan met water en laat dit pruttelen totdat het klaar is. Lekker, makkelijk én voedzaam! Vandaag eten we een currysoep met wortellinten, Chinese kool en radijsjes.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie547 kcal
Koolhydraten32 g
Suiker19 g
Vet40 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit12 g
Vezels13 g
Zout1.8 g

Allergenen informatie

Noten