0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
100 g SperziebonenHerkomst: Marokko
200 ml Kokosmelk
Zelf toevoegen
100 ml Water
2 el Citroen-kerriepoeder
2 el Bakolie
snufje Zwarte peper
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit69 Punten
CO2eq1.387 g
Water232,7 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Je kunt de sperziebonen desgewenst halveren.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paksoi en snijd in reepjes, houd daarbij het groene en witte deel gescheiden.
Verhit olie in een ruime hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Bak het witte deel van de paksoi en de sperziebonen mee. Schil de gember en rasp dit boven de pan. Breng op smaak met kerriepoeder, zout en peper.
Voeg de kokosmelk en het water toe. Verkruimel het groentebouillontablet erboven en kook 10 minuten op een laag vuur. Doe het groene deel van de paksoi en de gemengde vis erbij en kook 5 minuten zachtjes mee.
Serveer de viscurry in diepe borden.
TIPLekker met verse koriander, limoensap en rode peper.
II
Paksoi is een langwerpige open bladsoort en familie van de Chinese kool. Paksoi heeft grote donkergroene bladeren en knapperige witte stelen en nerven. De smaak is heel mild, maar iets pittiger dan andere koolsoorten. Door de sappige, knapperige structuur is paksoi erg lekker om te roerbakken en wokken, stoven of bakken, in stamppot en salades. Deze groente zit boordevol vitamines en mineralen.