2 el Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
2 el Gember, raspHerkomst: La Grama
200 ml Kokosmelk
1 st UiHerkomst: TVA Organics
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en zwarte peper
100 ml (Groente- of vis)bouillon
Meet hoe goed je eet
Groente220 g
Vitaliteit79 Punten
CO2eq1.366 g
Water230,7 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de sperziebonen, snijd de puntjes eraf en kook in 5 minuten beetgaar. Giet het water af.
Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Schil en rasp de gember. Was de paksoi en snijd in reepjes, houd daarbij het groene en witte deel gescheiden. Bereid de bouillon.
Verhit olie in een ruime hapjespan. Fruit de ui, knoflook en gember 2 minuten op een laag vuur. Bak het witte deel van de paksoi en de voorgekookte sperziebonen mee. Breng op smaak met citroen-kerriepoeder, zout en peper.
Voeg de kokosmelk en de bouillon toe en kook 10 minuten op een middelhoog vuur. Doe het groene deel van de paksoi en de gemengde vis erbij en kook 5 minuten zachtjes mee (net tegen de kook aan).
Serveer de viscurry in diepe borden.
TIPLekker met een beetje citroensap. Of voor meer pit met chilivlokken.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Paksoi is een langwerpige open bladsoort en familie van de Chinese kool. Paksoi heeft grote donkergroene bladeren en knapperige witte stelen en nerven. De smaak is heel mild, maar iets pittiger dan andere koolsoorten. Door de sappige, knapperige structuur is paksoi erg lekker om te roerbakken en wokken, stoven of bakken, in stamppot en salades. Deze groente zit boordevol vitamines en mineralen.