Koken Milde curry met gember tofu

Koken Milde curry met gember tofu en paksoi

| 788 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Vegan, Lekker snel, Glutenvrij, 9 maanden, Variatie, Lactosevrij
Sojabonen
Noten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
  • 1 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
  • 2 el Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 200 ml Kokosmelk
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
  • 200 g Tofu naturel
  • 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
  • 25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices

Zelf toevoegen

  • 1 el Bakolie
  • 100 ml Water
  • snufje Zwarte peper

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit88 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.130 g
water-reduction-scoreWater71,3 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef af onder kraan. Breng water voor de rijst aan de kook en kook in 20 minuten gaar. Giet vervolgens af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paksoi en snijd in reepjes, scheid het groene deel van het witte deel. Snijd de tofu in blokjes.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan. Fruit de ui en bak de knoflook mee. Voeg de tofublokjes toe en roerbak 2 minuten op een hoog vuur. Voeg vervolgens het witte deel van de paksoi toe. Schil een stukje gember en kurkuma en rasp dit boven de pan. Let op: kurkuma geeft erg af aan je handen. Breng op smaak met zwarte peper.
  4. Voeg de kokosmelk, kerriepoeder en het water toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg het merendeel van het groene deel van de paksoi toe en laat een beetje slinken.
  5. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
  6. Serveer de curry met de volkoren basmatirijst. Pers het limoentje erboven uit en garneer met de cashewnoten en overgebleven paksoi.
TIPLekker met verse koriander en rode peper of chilivlokken.

II

Deze week gebruiken we verse kurkuma, ook wel geelwortel genoemd. Het geeft een gerecht een diepgele kleur en verfijnde smaak, maar let op: je handen worden ook een beetje geel!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie788 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker20 g
Vet39 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit27 g
Vezels12 g
Zout1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Sojabonen
Noten