Lactosevrij, Vegetarisch, Vegan, Eiwitrijk, Lekker snel
PeulvruchtenMaisGlutenTarwePaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
200 g Falafelburgertjes tomaat basilicumHerkomst: la vie est belle
200 g WortelHerkomst: Greenorganics
0.5 st SpitskoolHerkomst: Organicox
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
3 el VijgenchutneyHerkomst: van ton
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente290 g
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
Pel de ui en snijd in ringen. Was de spitskool en snijd in dunne reepjes. Was of schil de wortel en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, wortel en spitskool 10 minuten op een middelhoog vuur.
Verhit olie in een andere bakpan en bak de falafelburgertjes 5-10 minuten.
Serveer de couscous met de gebakken groenten, de falafelburgertjes en de mangochutney.
TIPOok heel erg lekker met verse koriander.
II
Falafel is een van de meest populaire snacks uit het Midden-Oosten. Onze biologische falafelburgertjes van het Belgische 'La Vie Est Belle' zijn 100% biologisch en bevatten geen kunstmatige toevoegingen. Ze zijn heerlijk in combinatie met de couscous, spitskool en friszoete mangochtuney. Door de kleine vorm zijn ze ook perfect te gebruiken als vulling in een wrap, als borrelhapje of in een salade.
'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'