Couscous met mangochutney

Couscous met mangochutney spitskool en een spinazieburger

| 714 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Vegetarisch, Gezin, 9 maanden
Melk
Mais
Koriander
Tarwe
Gluten
Lactose
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 3 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 st SpinazieburgerHerkomst: de Paddestoel
  • 1 st MangoHerkomst: Fairtrasa
  • 1 st SpitskoolHerkomst: Organicox
  • 2 el Gember, raspHerkomst: La Grama
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
  • 2 el ChilivlokkenHerkomst: het blauwe huis
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc

Zelf toevoegen

  • 3 el Azijn
  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit85 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq731 g
water-reduction-scoreWater15,7 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees klein. Pel en snipper de ui. Schil de gember en rasp fijn. Pureer de mango, de helft van de ui, gember en de helft van de koriander in de keukenmachine (of met een staafmixer) en voeg de azijn en chilivlokken toe. Verwarm de chutney voor het serveren.
  2. Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Spoel de couscous af in een zeef onder de kraan. Doe daarna in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
  3. Snijd de spitskool in repen en spoel af onder de kraan. Verhit olie in een hapjespan en fruit de overgebleven ui 2 minuten. Voeg de spitskool toe en roerbak in 5 minuten knapperig en gaar.
  4. Verhit olie in een kleine bakpan en bak de spinazieburgers aan beide kanten bruin.
  5. Roer de couscous los met een vork en schep door de gebakken spitskool. Serveer met de verwarmde mangochutney en de spinazieburgers. Garneer met koriander.
TIPOok erg lekker met kokos snippers.

II

Vandaag staat er een couscous-gerecht op het menu met als smaakmaker een mangochutney. Chutney is afkomstig uit de Indiase en Pakistaanse keuken. De basis van chutney is een vruchtenpuree, in dit geval mango, waar kruiden en smaakmakers zoals azijn, tamarinde, gember, mosterdzaad, knoflook, peper en ui toegevoegd kunnen worden. Onze zelfgemaakte mangochutney is heerlijk in combinatie met couscous en spitskool. Houd je nog een beetje chutney over? Probeer het dan eens door een curry! Tip: haal de mango uit de zak en laat deze verder rijpen op de fruitschaal.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie714 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker29 g
Vet28 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit18 g
Vezels16 g
Zout0.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Mais
Koriander
Tarwe
Gluten
Lactose
Sojabonen