Eiwitrijk, Gezin, Variatie, Afvallen, Lactosevrij, 9 maanden, Lekker snel
GlutenPaprikaSelderijPeulvruchtenTarweRund
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
400 g Italiaanse roerbakgroenteHerkomst: proef
200 g Rundergehakt
130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
75 g Légumaise gele paprikaHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente220 g
Vitaliteit69 Punten
CO2eq3.355 g
Water72,7 l
Voorbereiding (15 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet het kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
Verhit olie in een bakpan en bak het gehakt rul. Voeg de Italiaanse roerbakgroenten toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
Serveer de couscous met de het gehakt-groentemengsel en serveer de Légumaise ernaast.
TIPOok lekker om te garneren met verse kruiden zoals basilicum of peterselie.
II
Vandaag een supersnel recept met gesneden groenten en Légumaise. Légumaises zijn lekkere en gezonde groentesauzen zonder conserveermiddelen, kleurstoffen of smaakversterkers. De sauzen zijn klaar voor gebruik en multifunctioneel voor koude en warme toepassingen. In dit gerecht gebruiken we Légumaise gele paprika met knolselderij. Deze Légumaise is een natuurlijke bron van vitamine C, kalium en foliumzuur. Ook is de saus rijk aan omega-3 vetzuren.