Pel en snipper de ui en knoflook. Was de rode peper en snijd in flinterdunne ringen. Laat de ansjovis uitlekken en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui, knoflook, rode peper en ansjovis 3-5 minuten op een middelhoog vuur.
Was de tomaat en snijd klein. Was de bleekselderij, verwijder het loof en snijd in dunne halve maantjes. Bak de tomaat en bleekselderij mee op een middelhoog vuur. Verdun de saus eventueel met een scheutje water en breng op smaak met zout en peper.
Was intussen de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een spiraalsnijder, kaasschaaf of mandoline.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de courgettelinten 1-2 minuten op een hoog vuur totdat de courgette een beetje vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft. Proef en breng op smaak met peper.
Serveer de courgetti met een flinke schep groentesaus en garneer met wat bleekselderij groen.
TIPHet is ook erg lekker om een klein scheutje rode wijn door de saus te doen.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Dit Italiaanse pastagerecht is pittig en hartig en werd in het midden van de twintigste eeuw uitgevonden. Letterlijk vertaald betekent pasta alla puttanesca "pasta op hoerenwijze". Wat precies het verhaal is achter de naam, is niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat de oorsprong ligt in de rosse buurt van het oude Rome. Wij bereiden ‘m met courgetti in plaats van pasta. Buon appetito!
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.