100 g Gerookte zalmHerkomst: fish and more - ekomenu maatwerk
0.5 st LimoenHerkomst: Fairtrasa
1 st AvocadoHerkomst: Axarquia
65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
1 g Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder (of een scherp mes).
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui op een middelhoog vuur (circa 5 minuten). Roer de crème fraîche erdoor.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees eruit en snijd klein. Meng de avocado met een beetje limoensap. Snijd de gerookte zalm in grove stukken. Schep de avocado en zalm voorzichtig door de roomsaus en verwarm kort mee. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Verhit olie in een bakpan en roerbak de courgettelinten op een hoog vuur maximaal 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft.
Serveer de courgetti met een flinke schep zalm-avocado-roomsaus.
TIPHeerlijk met verse dille. Eet je graag keto? Gebruik dan 1 ui ipv 3 uien.
II
Vandaag een super easy en lekker recept. Courgetti, is natuurlijk niets nieuws meer, maar dit recept van courgetti met gerookte zalm en avocado mag zeker niet ontbreken in je repertoire. Met een spiraalsnijder tover je de courgette in een handomdraai om tot spaghettislierten. Heb je niet zo’n handig apparaat in huis? Gebruik dan een mandoline, kaasschaaf of dunschiller (of een scherp mes) en schaaf lange linten van de courgette. Let op: bewaar de avocado op je fruitschaal, zodat deze verder kan rijpen.