Courgette-venkel-bataat-soep

Courgette-venkel-bataat-soep met krokante kikkererwten

| 545 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Lekker snel, Variatie, Glutenvrij, Gezin
Peulvruchten
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 el ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
  • 400 g Kikkererwten
  • 500 g Soepgroenten venkel-courgetteHerkomst: proef
  • 400 g Zoete bataatHerkomst: Solid
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • 2 el Paprikapoeder
  • 1 el Bakolie
  • 600 ml Water

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente420 g

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met het water en groentebouillontablet aan de kook voor de soep.
  2. Schil de zoete bataat en snijd klein. Doe de bataat samen met 3/4 van de voorgesneden groenten in de pan en kook in 20 minuten gaar. Bewaar de rest van de voorgesneden groenten en leg opzij.
  3. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog. Verhit olie in een bakpan en rooster de kikkererwten op een laag vuur bruin en krokant in 15-20 minuten. Breng ze op smaak met paprikapoeder, zout en chilivlokken.
  4. Roerbak de overgebleven groenten 10 minuten met de kikkererwten mee.
  5. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te dik vindt. Verdeel de soep over de borden en garneer met de kikkererwten en gebakken groenten. Druppel wat olijfolie erover.
TIPOok erg lekker met een scheutje (plantaardige) room, of met wat brood.

II

Deze voedzame soep zit boordevol groenten en staat in een handomdraai op tafel. Zoete bataat uit eigen land is vrij uniek. Maar op biologische tuinderij De Waog telen ze al voor het 7e jaar zoete bataat op hun akkers. Bataten zitten bomvol vitamine A (zorgt voor een stralende huid) en C, calcium, magnesium, kalium en ze hebben maar liefst 1,5 keer meer anti-oxidanten dan blauwe bessen. Hoewel ze iets meer koolhydraten bevatten dan ‘normale’ piepers, zijn ze zeer vezelrijk.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie545 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker19 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit16 g
Vezels17 g
Zout1.9 g

Allergenen informatie

Peulvruchten
Mais