Courgette bolognese

Courgette bolognese met rundergehakt

| 554 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lactosevrij, Glutenvrij, Koolhydraatbewust, Afvallen, Ketogeen
Rund
Selderij

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 2 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 200 g TomatenstukjesHerkomst: La Bio Idea
  • 70 g Tomatenpuree
  • 200 g Kalfsgehakt
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper
  • 1 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit71 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq5.202 g
water-reduction-scoreWater111,4 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Schil de wortels en snijd in kleine blokjes. Was de bleekselderij en snijd klein. Snijd de prei in ringetjes en was in een zeef onder de kraan.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui, wortels en bleekselderij 5 minuten op een middelhoog vuur, totdat de groenten zacht zijn. Pers de knoflook erboven uit.
  3. Bak intussen in een droge koekenpan het rundergehakt en de prei 5 minuten. Bak de tomatenpuree even mee en schep het gehakt-preimengsel bij de andere pan. Voeg de tomatenstukjes toe en roer alles goed door elkaar. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen, proef en breng op smaak Italiaanse kruiden, zout en peper.
  4. Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of spiraalsnijder. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de courgette op een hoog vuur 1 minuut totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een 'bite' heeft. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.
  5. Serveer de courgetti met een flinke schep Bolognese saus.
TIPMaak de pastasaus een dag van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Hoe langer de saus kan pruttelen, des te lekkerder deze wordt. Ook erg lekker met een scheutje wijn.

II

In goed Italiaans wordt dit recept 'Ragu alla Bolognese' genoemd, in Nederland en België hebben we het vaak over pasta Bolognese. De heilige 3-eenheid van een echte Bolognese saus bestaat uit wortel, bleekselderij en ui. Een klassieke Bolognese saus vraagt een lange bereidingstijd in verband met het stoven. Vandaag maken we een snelle variant, waarbij de meeste tijd gaat zitten in het snijden van de groenten. We serveren in deze koolhydraatarme variant 'courgetti' in plaats van pasta.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie554 kcal
Koolhydraten33 g
Suiker22 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit28 g
Vezels11 g
Zout0.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Rund
Selderij