2 el Citroen-kerriepoederHerkomst: Het blauwe huis
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
2 st TomaatHerkomst: Solid
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en (chili)peper
1 el Sojasaus
Meet hoe goed je eet
Groente430 g
Vitaliteit74 Punten
CO2eq3.484 g
Water67,6 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Snijd per persoon tenminste 3 of 4 mooie bladeren van de Chinese kool en leg opzij. Snijd de rest van de kool klein. Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein.
Breng een ruime pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren 1 minuut. Spoel direct af onder de koude kraan en laat heel goed uitlekken in een vergiet.
Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Zet het vuur hoog en bak het gehakt rul. Voeg dan de kleingesneden Chinese kool toe en bak kort mee. Bak de tomaten mee en breng op smaak met sojasaus. Zet het vuur laag en laat afgedekt garen en slinken.
Pel de knoflook. Verwarm de tomatenstukjes in een steelpan, pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met de citroen-kerriepoeder, zout en chilipeper. Schenk de tomatensaus in een ruime ovenschaal.
Snijd een inkeping in het harde deel van de Chinese koolbladeren en schep in het midden van ieder koolblad wat van het gehaktmengsel. Vouw de bladeren aan de zijkanten dicht en rol het geheel op. Leg de rolletjes met de naad naar beneden, naast elkaar op de tomatensaus. Heb je nog vulling over, schep dat dan tussen de rolletjes.
TIPJe kunt de schaal ook nog even opwarmen in de oven.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Chinese kool is een heerlijke, veelzijdige groente. Je kunt het namelijk op talloze manieren bereiden. Vandaag maken we er koolrolletjes van. Qua smaak is de Chinese kool een beetje zoetig, hierdoor is het heel toegankelijk voor jong en oud. Onze biologische Chinese kool heeft het Demeter keurmerk en wordt geleverd door Peeters-Mertens in ’t Limburgse Neer.