Caesar salade met kaascroutons en ansjovis dressing ! Weinig koolhydraten

575 kcal
320 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST De Caesar salade is genoemd naar Caesar Cardini, een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst. Ingrediënten van een Caesar salade zijn meestal romaanse sla, croutons, eieren en ansjovis Heerlijk voor een zomerse dag.

Caesar salade met kaascroutons en ansjovis dressing

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Woudbol Herkomst: Van Der Westen
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 1 st Romaanse sla Herkomst: Ekologisch
  • 1 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
  • 25 g Ansjovis in olijfolie Herkomst: Fish Tales
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Mosterd
  • 1 el Mayonaise of yoghurt
  • 1 tl Honing
  • 1 snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook. Snijd het brood in kleine stukken. Verwarm olie in een bakpan en bak het brood krokant in circa 10 minuten. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Strooi op het laatst de kaas erover en hussel even goed zodat de kaas aan het brood blijft plakken. Schep uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de eitjes in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder de koude kraan en snijd in vieren.
  3. Pel en snipper de sjalot heel fijn. Was de sla onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd of scheur klein. Was of schil de komkommer en snijd in kleine blokjes of dunne plakjes.
  4. Hak de ansjovis fijn. Meng voor de dressing de mosterd, ansjovis en mayonaise door elkaar en breng op smaak met peper. Honing kan je toevoegen, maar mag je ook weglaten, net wat je lekker vindt.
  5. Doe de sla, komkommer en sjalot in een ruime schaal, besprenkel met ansjovis dressing en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de kaas-desemcroutons erover en maak af met de gekookte eieren.
TIP
Officieel maak je dressing van het gekookte eigeel samen met olie, mosterd en ansjovis. Misschien vind je het leuk om te proberen?
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -34%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 40%
co2-reduction-score
CO2 eq -67%
water-reduction-score
Water -47%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie575 kcal
Koolhydraten28 g
Suiker6 g
Vet40 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit25 g
Vezels8 g
Zout3.3 g
Allergenen informatie
Vis
Sesamzaad
Melk
Gluten
Tarwe
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten