Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en snijd doormidden. Kook 10 minuten en giet vervolgens het water af. Spoel de sperziebonen onder koud stromend water (dan blijven ze er mooi fris groen uitzien) en laat goed uitlekken.
Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes Was de tomaat en snijd klein. Spoel de bonenmix in een zeef onder de kraan.
Verhit olie in een bakpan en bak de ui en paprika 5 minuten. Voeg daarna de tomaat, bonenmix en voorgekookte sperziebonen toe en verwarm kort. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, zout en (chili)peper (voeg eventueel een klein scheutje water toe).
Verwarm de tortilla wraps in een droge bakpan. Verwijder de blaadjes van de little gem en spoel onder de kraan. Snijd of scheur klein.
Vul de wraps met de groenten, bonen en de sla en vouw dicht.
TIPHou je van pit? Ook erg lekker met tabasco of chilisaus.
II
Vandaag gaan we lekker Mexicaans eten. Een burrito is een tortilla wrap, gevuld met een kruidige tomatensaus vaak in combinatie met bonen en groenten. Wij gebruiken in de burrito van vandaag ook sperziebonen. Wist je dat sperziebonen veel carotenen bevatten? Deze stof is een krachtige antioxidant.
'In samenwerking met Lisa Steltenpool'