Burrito Mexicana

Burrito Mexicana met sperziebonen, paprika en bonenmix

| 617 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Lekker snel, Afvallen, Vegan, Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch
Peulvruchten
Paprika
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 el Mexicaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 1 st Gele paprikaHerkomst: Frank de koning
  • 1 st Little gemHerkomst: G's
  • 400 g BonenmixHerkomst: La Bio Idea
  • 4 st Tortilla wraps
  • 200 g SperziebonenHerkomst: Biosikelia
  • 1 st TomaatHerkomst: Lukassen

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente320 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq907 g
water-reduction-scoreWater69,3 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en snijd doormidden. Kook 10 minuten en giet vervolgens het water af. Spoel de sperziebonen onder koud stromend water (dan blijven ze er mooi fris groen uitzien) en laat goed uitlekken.
  2. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes Was de tomaat en snijd klein. Spoel de bonenmix in een zeef onder de kraan.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en paprika 5 minuten. Voeg daarna de tomaat, bonenmix en voorgekookte sperziebonen toe en verwarm kort. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, zout en (chili)peper (voeg eventueel een klein scheutje water toe).
  4. Verwarm de tortilla wraps in een droge bakpan. Verwijder de blaadjes van de little gem en spoel onder de kraan. Snijd of scheur klein.
  5. Vul de wraps met de groenten, bonen en de sla en vouw dicht.
TIPHou je van pit? Ook erg lekker met tabasco of chilisaus.

II

Vandaag gaan we lekker Mexicaans eten. Een burrito is een tortilla wrap, gevuld met een kruidige tomatensaus vaak in combinatie met bonen en groenten. Wij gebruiken in de burrito van vandaag ook sperziebonen. Wist je dat sperziebonen veel carotenen bevatten? Deze stof is een krachtige antioxidant. 'In samenwerking met Lisa Steltenpool'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie617 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker8 g
Vet34 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit14 g
Vezels18 g
Zout0.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Paprika
Tarwe
Gluten