Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de pistoletjes op een rooster en bak ze 6-8 minuten in de oven.
Schil de koolrabi, halveer en snijd in flinterdunne plakjes (gebruik hiervoor eventueel een kaasschaaf of mandoline). Was de appel en verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Was de sla en verwijder een paar mooie slabladeren voor op het broodje. De rest van de sla snijd je klein.
Meng de plakjes koolrabi en appel met olijfolie, (appel)azijn, peper en zout. Hussel vervolgens met de kleingesneden sla.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de braadfilets samen met de ui 10 minuten. Keer halverwege om.
Doe de sojayoghurt in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
Halveer de pistoletjes. Snijd de braadfilet in reepjes (of houd deze heel) en beleg de pistoletjes met de slabladeren, de braadfilet, ui en het sojayoghurt sausje. Serveer de knapperige koolrabi-appelsalade ernaast.
TIPOok lekker met wat verse bieslook.
II
Deze week een lekkere clubsandwich met vegan filet. We serveren ernaast een salade van appel en koolrabi. De paarse koolrabi is paars van buiten en wit van binnen. Dit knolletje is zeer rijk aan vitamine C. Iets meer dan 100 gram koolrabi levert al 100% van de aanbevolen hoeveelheid vitamine C.