300 g Witte kool, gesnedenHerkomst: Snijderij Udea
2 st SpinazieburgerHerkomst: de Paddestoel
Zelf toevoegen
el Azijn
2 el Bakolie
4 ml Yoghurt
2 el Mayonaise
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Bak de kaiserbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was en schil de wortels en rasp ze vervolgens. Doe de witte kool en wortels bij elkaar in een grote kom en meng de rozijnen erdoorheen.
Maak een dressing met de helft van de mayonaise, de helft van de yoghurt en de azijn. Voeg de dressing toe aan de wortels en witte kool en meng goed door elkaar. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper. De koolsla is het lekkerste als je het nog even laat koelen in de koelkast.
Maak intussen de knoflookmayonaise. Pel de knoflook en snijd deze heel fijn. Meng met de overige mayonaise en yoghurt in een kom. Breng op smaak met peper. Zet de knoflooksaus opzij.
Pel de ui en snijd in ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de spinazieburgers op een middelhoog vuur goudbruin (circa 4 minuten per kant). Bak de uienringen de laatste 4 minuten mee met de spinazieburgers.
Snijd het broodje open en beleg deze met de spinazieburger en uienringen. Verdeel de knoflooksaus erover. Serveer de groenteburgers samen met de koolsla.
TIPTomatenplakjes zijn natuurlijk superlekker om nog toe te voegen aan deze groenteburger!
II
Broodje spinazieburger op het menu, lekker! De frisse en knapperige koolsla en de zelfgemaakte knoflooksaus maken het gerecht helemaal af. Hier maak je toch iedereen blij mee?