500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
Zelf toevoegen
2 el Bakolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente285 g
Vitaliteit52 Punten
CO2eq2.102 g
Water32,7 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en kook 8-10 minuten. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui op een laag vuur in 10-15 minuten goudbruin, zoet en zacht. Voeg desgewenst een scheutje water (of kookvocht) toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de voorgekookte aardappels in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de aardappels goudbruin. Schep of schud regelmatig om. Bestrooi royaal met tijm, zout en peper.
Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Snijd de roosjes van de stronk en snijd de stronk in stukken. Kook of stoom de broccoli (afgedekt) circa 10 minuten. Giet daarna af en laat uitdampen.
Verhit olie in een bakpan en bak de runderbraadworsten 10 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de braadworst met ernaast de gebakken aardappels en broccoli. Heerlijk met de gekarameliseerde uien.
TIPJe kunt de aardappels en broccoli ook in de oven garen (30 minuten op 200 ºC).
II
Onze biologische uien zijn afkomstig van Piet van Andel en Sjaak Twisk uit Zeewolde. Op de kleigrond van de vroegere Zuiderzee is nooit chemie en kunstmest gebruikt. Het zit vol met mineralen die de bodem haar natuurlijke vruchtbaarheid geven. Een ideale basis voor de teelt van mooie smaakvolle uien! Piet en Sjaak zijn bio-boeren van de eerste generatie en telen al 20 jaar uien.