Broccoli-kaas pizza met tomaatjes

Broccoli-kaas pizza met tomaatjes ! Weinig koolhydraten

| 545 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Ketogeen, Afvallen, Koolhydraatbewust
Melk
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 10 g Verse basilicumHerkomst: Forc
  • 2 st BroccoliHerkomst: Organicox
  • 100 g Geraspte kaas
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 70 g Tomatenpuree
  • 250 g CherrytomaatjesHerkomst: Frank de Koning

Zelf toevoegen

  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 st Ei
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente500 g
vita-scoreVitaliteit73 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.506 g
water-reduction-scoreWater35,6 l

Voorbereiding (45 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de broccoli en snijd in stukken (ook de stronk). Maal in de keukenmachine of rasp/snijd heel klein. Verhit een grote pan met een klein laagje water, doe de broccolikorrels in een zeef of vergiet en stoom circa 5 minuten boven het kokende water. Doe de rasp daarna in een schone theedoek en wring goed uit. Meng de broccolirasp in een kom met het ei en de helft van de geraspte kaas.
  3. Spreid het broccolimengsel uit over de bakplaat en druk goed aan. Zorg ervoor dat de broccolibodem dun is, zodat deze goed kan garen in de oven. Bak de bodem 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Pel de ui en snijd de helft in dunne ringen en de andere helft snipper je klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de gesnipperde ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree en Italiaanse kruiden 2-3 minuten mee. De smaak wordt hierdoor zacht en minder zuur.
  5. Was de tomaatjes en snijd doormidden of in vieren. Bestrijk de voorgebakken broccolibodem met de tomatenpuree. Beleg vervolgens met de overgebleven kaas, uienringen en cherrytomaatjes. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, olijfolie, zout en peper.
  6. Bak de broccolipizza nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan. Garneer daarna met de basilicum.
TIPHet is ook lekker een deel van de basilicum door de saus te mengen. heb je geen ei in huis? Niet getreurd, dan meng je alle kaas met de broccoli.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een superlekkere pizza op het menu. En nog heel gezond ook! De pizza bodem maken we niet van deeg, maar van broccoli en kaas. We beleggen de pizzabodem met tomaat, basilicum en kaas. Het gerecht duurt wat langer dan gebruikelijk, maar als de pizza in de oven staat heb jij je handen vrij om wat anders te doen. En het is zeker de moeite waard!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie545 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker8 g
Vet36 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit31 g
Vezels17 g
Zout1.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Ei