Gezin, 9 maanden, Variatie, Vegetarisch, Afvallen, Lekker snel
LactoseNotenMosterdMaisMelkTarweEiGlutenPaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
130 g Volkoren couscousHerkomst: do it
2 el Groene kruidenHerkomst: Het blauwe huis
400 g Broccoli rijstHerkomst: proef
25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
1 bosje RadijsHerkomst: Biolatina
2 st RomatomaatHerkomst: Solid
120 g Wortel-knoflookspreadHerkomst: marqt
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
2 el Bakolie
0.5 el Paprikapoeder
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Voorbereiding (15 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
Was de tomaat en snijd klein. Was de radijsjes, verwijder de stelen en het blad en snijd in plakjes. Hak de walnoten grof.
Verhit olie in een bakpan en bak de broccolirijst 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Meng de couscous erdoor en breng op smaak met groene kruiden, zout en peper.
Klop de wortel-knoflookspread los met een beetje water en druppel over de broccoli-couscous salade. Garneer met de walnoten.
TIPOok erg lekker met fetakaas of geitenkaas.
II
Heb je weinig tijd en wil je snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel zetten? Dan is dit recept ideaal! En het ziet er ook nog eens feestelijk en kleurrijk uit. De radijsjes worden geleverd door biologisch glastuinbouwbedrijf Be-Leaf uit 's-Gravenzande (het Westland). Op een oppervlakte van bijna 2 hectare telen Siete en Marlies Neef, samen met hun enthousiaste medewerkers een mooie variatie aan jonge bladgewassen, waaronder ook radijsjes.