Noodle bowl met zalmfilet met ingelegde groente en smeuïge sojadressing

758 kcal
340 g groente

Dit gerecht is een bord of kommetje (bowl) vol met heerlijke ingrediënten. Je gaat komkommer samen met koolrabi, een beetje ui en gember inleggen met een handige life hack (of truc). Erbij zalmfilet, paksoi, noodles en een smeuïge dressing met mayonaise, sesam en soja!

Noodle bowl met zalmfilet

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Komkommertje Herkomst: Puur NL
  • 1 st Koolrabi Herkomst: de Waog
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 tl Gember Herkomst: Befair
  • 0.5 st Honing Herkomst: Zuivelrijck
  • 170 g Udon noodles Herkomst: Miefabriek
  • 200 g Zalmfilet Herkomst: Fish and more
  • 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
  • 20 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Azijn
  • 1 el Olie
  • 1 el Sojasaus
  • 1 el Mayonaise

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de komkommertjes en snijd in reepjes of plakjes. Schil de koolrabi en snijd ook in reepjes. Pel de ui en snijd in dunne ringen. Doe de groenten in een kom of maatbeker. Rasp de gember. Verwarm 2/3 van de azijn met de geraspte gember, honing en een scheut water. Schenk dit warm over de groenten en zet opzij voor later.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de udon noodles in 8-10 minuten gaar. Giet het water af en spoel af onder de koude kraan.
  3. Dep de zalm droog. Verwarm olie in een bakpan en bak de zalmfilet aan beide kanten op een hoog vuur en zet daarna het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Was de paksoi, snijd klein en houd het witte en groene gedeelte apart. Verhit olie in een bakpan (of bak met de zalm mee in de pan) en bak eerst het witte gedeelte van de paksoi op een hoog vuur. Voeg op het laatste moment het groene gedeelte toe en bak kort mee.
  5. Meng de mayonaise met de sojasaus, de helft van de sesamzaadjes en de rest van de azijn. Meng deze door de noodles en breng op smaak met peper. Serveer de noodles met de zalm, ingelegde groenten, paksoi en strooi de overgebleven sesamzaadjes erover.
TIP
Meng de noodles zo goed met de dressing dat alle slierten deze heerlijke smaakmaker bevat. Dit maakt een gerecht zoveel lekkerder!
5,0
Gemiddelde van 2 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -42%
vegetablecounter
Groente + 170%
vita-score
Vitaliteit + 59%
co2-reduction-score
CO2 eq -71%
water-reduction-score
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SpecialsGezinEiwitrijkSeizoen9 maandenLekker snelLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie758 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker9 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit42 g
Vezels9 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Gluten
Sesamzaad
Tarwe
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten