Bospeen met veldsla

Bospeen met veldsla krieltjes en een kaasburger

| 556 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Lekker snel, Seizoen, Vegetarisch, Gezin, Variatie, Afvallen, 9 maanden
Tarwe
Gluten
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 g Jonge slaHerkomst: klispoel
  • 2 st KaasburgerHerkomst: de Paddestoel
  • 1 g ZadenmixHerkomst: ekomenu maatwerk 50 g
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 500 g KrieltjesHerkomst: Bokdam

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 g Bakolie (of roomboter)
  • 1 el Olijfolie extra vierge

Meet hoe goed je eet

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de krieltjes en snijd klein. Meng met olijfolie extra vierge, zout en peper en spreid uit over de bakplaat. Rooster de krieltjes in 25 minuten bruin en gaar in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de bospeen. Verwijder het loof van de bospeen en schrap of schil de peentjes schoon. Kook de peentjes in circa 10 minuten beetgaar. Giet vervolgens het water af.
  3. Pel en snijd de ui in halve ringen. Was de sla en laat goed uitlekken in een vergiet. Snijd de verse peterselie klein.
  4. Verwarm bakolie (of roomboter) in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Doe de kaasburger erbij en bak circa 8 minuten op een middelhoog vuur.
  5. Serveer de geroosterde krieltjes met de bospeen en kaasburger op een bedje van sla. Garneer de krieltjes met de zadenmix.
TIPBak eventueel de krieltjes nog even met de bospeen mee. Gooi het loof van de biologische bospeen vooral niet weg! Je kunt hier en heerlijke pesto van maken in combinatie met pijnboompitten (of walnoten), Parmezaanse kaas en olijfolie extra vierge.

II

Van mei tot en met half november zijn de bospeentjes uit Nederland en België weer verkrijgbaar. Bospeen bevat een grote hoeveelheid bètacaroteen. In het lichaam wordt dit omgezet in vitamine A. Vitamine A is niet alleen belangrijk voor je gezichtsvermogen, maar ook voor je weerstand. Verder is bètacaroteen een belangrijke antioxidant. Samen met andere antioxidanten beschermen ze de weefsels tegen schade en veroudering.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie556 kcal
Koolhydraten72 g
Vet23 g
Eiwit12 g
Vezels9 g
Zout0.7 g

Allergenen informatie

Tarwe
Gluten
Lactose
Melk