Bospeen met aardappeltjes broccoli en lupineburgers

767 kcal
400 g groente

Bospeen bevat een grote hoeveelheid bètacaroteen. In het lichaam wordt dit omgezet in vitamine A. Vitamine A is niet alleen belangrijk voor je gezichtsvermogen, maar ook voor je weerstand. Verder is bètacaroteen een belangrijke antioxidant. Samen met andere antioxidanten beschermen ze de weefsels tegen schade en veroudering. Gooi het loof van de biologische bospeen vooral niet weg! Je kunt hier een heerlijke pesto van maken.

Bospeen met aardappeltjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokend Herkomst: waog
  • 1 bosje Bospeen Herkomst: Biolatina
  • 1 st Broccoli Herkomst: via lukassen
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Lupine burger Herkomst: hobbit
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de aardappels en snijd klein. Besprenkel met olijfolie en spreid uit over de bakplaat. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de aardappels 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
  3. Breng een pan met water aan de kook voor de bospeen en broccoli. Verwijder het loof van de bospeen en schrap of schil de peentjes schoon. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Kook de broccoli samen met de bospeen in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en breng op smaak met zout en peper.
  4. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de lupineburgers met de ui mee. Serveer de lupineburgers met de geroosterde aardappels, broccoli en bospeentjes.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de aardappels ook koken of bakken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente + 217%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2 eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin9 maandenVeganVariatieLactosevrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie767 kcal
Koolhydraten91 g
Suiker19 g
Vet29 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit25 g
Vezels23 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Gluten
Lupine
Sesamzaad
Sojabonen
Peulvruchten
Tarwe
Mais

Vergelijkbare recepten