Bonenschotel

Bonenschotel met tomatensaus, prei en kaas

| 548 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, 9 maanden, Glutenvrij, Gezin, Variatie
Melk
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 75 g Geraspte kaas DEZE GEBRUIKEN
  • 400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
  • 2 el ChilivlokkenHerkomst: het blauwe huis
  • 360 g Witte bonen in tomatensaus
  • 2 st PreiHerkomst: Peeters
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics

Zelf toevoegen

  • snufje Peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.402 g
water-reduction-scoreWater63,8 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was (of schil) de aardappels en snijd klein. Kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
  3. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Snijd de prei klein en was grondig in een vergiet onder de kraan.
  4. Verhit olie in een braadpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de prei toe en bak al omscheppend op een middelhoog vuur totdat de prei zacht is. Doe de witte bonen in tomatensaus erbij en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met chilivlokken en peper.
  5. Schep alles in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Plaats nog 5-10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan zodat de kaas mooi goudbruin kleurt.
TIPDit gerecht is ook erg lekker met een klein laagje aardappelpuree erop.

II

Witte bonen in tomatensaus zijn een klassieker. Lekker, makkelijk én gezond. De bonen met tomatensaus combineren goed met aardappels of lekker veel groenten. De Engelsen zijn dol op witte bonen in tomatensaus als ontbijtje. Het liefst met worstjes en een gebakken ei erbij!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie548 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker18 g
Vet19 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit21 g
Vezels17 g
Zout1.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Melk
Peulvruchten