Bombay potatoes met courgette en een koriandersausje
4,0
602 kcal
300 g groente
Deze aardappeltjes zijn in India overal te verkrijgen. Lekkere, licht gebakken aardappels met kerrie, pepertjes, tomaat en uien. In dit gerecht combineren wij het met een vegan koriandersausje en courgette. Een hele berg of holy happiness.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Aardappels, vastkokend Herkomst: De Waog
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 2 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
- 1 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 2 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
- 1 st Courgette Herkomst: Agrihand
- 250 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
- 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
- 200 g Soja yoghurt Herkomst: Sojade
- 20 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in kleine stukken en kook in 4-6 minuten beetgaar. Giet het water af en laat uitdampen.
- Pel de ui en snijd in partjes. Schil de gember en rasp grof. Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Verwarm een scheut olie in een brede bakpan en bak hierin kort de ui, gember en rode peper. Breng op smaak met citroen-kerriepoeder, zout en peper en schep om. Voeg de voorgekookte aardappels toe en bak (terwijl je soms de pan husselt) 8-10 minuten totdat de aardappels licht bruin kleuren.
- Snijd de courgette en tomaat klein. Zet het vuur hoog en bak 4 minuten met de aardappels mee.
- Hak de koriander grof en meng deze door de soja-yoghurt. Schep de aardappels en groente op een bord en verdeel het koriandersausje en de sesamzaadjes erover.
TIP
Bewaar de sesamzaadjes tot het laatst en besprenkel deze met komijn voor een extra lekker smaakje en crunch. De koriander en rode peper kan iets te veel zijn voor kleintjes, houd deze dan apart! 4,0
Meet hoe goed je eet
True price -44%
Groente + 138%
Vitaliteit + 60%
CO2 eq -73%
Water -77%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Vegan, Seizoen, Gezin, Vegetarisch, Glutenvrij, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie602 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker18 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels10 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Koriander
Mosterd
Sojabonen
Sesamzaad