Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd in dunne plakjes.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Doe het rundergehakt erbij en bak rul. Voeg de soepgroenten en tomatenstukjes toe en laat afgedekt 5 minuten stoven. Voeg eventueel nog een scheutje water toe om de saus wat aan te lengen. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Schep een beetje saus op de bodem van een ovenschaal. Daarna een laagje lasagnebladen, weer een laagje saus met daarop tomatenplakjes. Vervolgens weer een laagje lasagnebladen en je eindigt tenslotte met een laagje saus met daarop een paar tomatenplakjes.
Bak de lasagne circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid van de bladen door met een vork erin te prikken.
TIPOok erg lekker met geraspte kaas.
II
Lasagne is een Italiaanse ovenschotel en wordt opgebouwd met dunne pastabladen. Vandaag maken we een boerenlasagne, een heerlijke variatie op 's werelds bekendste ovengerecht. Dankzij de verse lasagnebladen en de voorgesneden groenten staat deze lasagne snel op tafel.