Boerenkool met seitan knakworst

Boerenkool met seitan knakworst en champigons

| 596 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Vegetarisch, Lactosevrij
Mosterd
Selderij
Gluten
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g KastanjechampignonsHerkomst: Udea
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 250 g BoerenkoolHerkomst: Solid
  • 300 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 300 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: Smits van Oijen
  • 150 g Seitan knakworstHerkomst: Wheaty

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 2 el Bakolie
  • 1 el Mosterd

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq840 g
water-reduction-scoreWater8,2 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels en pastinaak. Snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar.
  2. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd klein. Voeg de boerenkool toe aan de pan en kook 10 minuten mee. Giet daarna het water af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappel, pastinaak en boerenkool met een scheutje kookvocht tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met mosterd, zout en peper.
  3. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de ui en champignons op een middelhoog vuur zacht en lichtbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm intussen de seitan knakworst (in de verpakking) in een pan met heet, maar niet kokend water. Of snijd de worstjes in plakjes en bak in een bakpan bruin.
  5. Schep de ui en champignons door de stamppot en serveer de seitan knakworst erbij.
TIPDeze boerenkool stamppot is ook erg lekker met fijngehakte walnoten.

II

Boerenkool is een typisch oer-Hollandse en Belgische wintergroente, die vanaf het najaar tot ongeveer eind februari verkrijgbaar is. Boerenkool is buitengewoon rijk aan voedingsstoffen en heel goed voor je gezondheid. In het Frans wordt boerenkool heel toepasselijk ‘chou frisée’ genoemd (= kool met krulletjes).

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie596 kcal
Koolhydraten56 g
Suiker14 g
Vet25 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit29 g
Vezels15 g
Zout1.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mosterd
Selderij
Gluten
Tarwe