125 g Boekweit-zoete aardappelnoodlesHerkomst: terra sana
1 st Knoflookteen
2 el Gember, raspHerkomst: La Grama
1 st Chinese koolHerkomst: Pure origine
0.5 bosje BosuiHerkomst: Primeale
Zelf toevoegen
2 el Sojasaus (of tamari)
2 el Bakolie
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente290 g
Vitaliteit86 Punten
CO2eq3.258 g
Water65,1 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Schil en rasp de gember en doe in een kommetje. Schenk de tamari erbij en pers de knoflook erboven uit. Zet de saus apart.
Was de Chinese kool en snijd klein. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.
Verwarm olie in een wok of ruime bakpan en bak het gehakt samen met de ui en bosui 5 minuten (bewaar wat bosui voor de garnering). Voeg de Chinese kool en het sausje toe en roerbak nog eens 5 minuten op een middelhoog vuur.
Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles 6 minuten. Giet daarna het water af en spoel af onder de kraan.
Doe de boekweitnoodles bij het gehakt-koolmengsel en roerbak kort mee. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper en garneer met wat bosui.
TIPHoud je van pit? Voeg dan wat verse chilipeper of chilisaus toe. Ook heel erg lekker met sesamzaadjes.
II
Vandaag een lekker glutenvrij noodle gerecht met onder andere Chinese kool. Deze bladgroente heeft niet een typische koolsmaak. De smaak is enigszins zoetig en de beet blijft aangenaam knapperig. Chinese kool kan zowel in Oosterse als in Europese gerechten verwerkt worden. De kool is geschikt voor roerbakken, bakken, koken en is ook rauw te eten.
'Inspired by Ralph Moorman'