Bloemkoolrijst met groentestoof

Bloemkoolrijst met groentestoof ! Weinig koolhydraten

| 527 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Afvallen
Paprika
Pinda's
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Cavolo neroHerkomst: Oegema
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 250 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 25 g Pinda's
  • 400 g BloemkoolrijstHerkomst: proef
  • 1 el Piri piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 2 el Bakolie
  • 200 ml Water
  • 1 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente500 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq593 g
water-reduction-scoreWater74,2 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ovenschaal. Bereid de bouillon door een pan met het water en het groentebouillontablet aan de kook te brengen.
  2. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Schil de pastinaak en snijd in dunne plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Pel de knoflook.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de pastinaak en paprika toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur. Pers halverwege de knoflook erboven uit. Voeg de bouillon toe en stoof de groenten afgedekt circa 15 minuten.
  4. Was de cavolo nero en dep droog. Verwijder de harde nerven en snijd in grove repen. Besprenkel met olijfolie, piri pir kruiden, zout en (chili)peper en spreid uit over de bakplaat. Rooster de cavolo nero circa 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze lichtbruin en crispy is. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan (pas op dat de cavolo nero daarbij niet verbrandt).
  5. Hak de pinda's klein. Verwarm olie in een bakpan en roerbak de bloemkoolrijst op een middelhoog vuur in circa 3 minuten beetgaar en lichtbruin. Schep de pinda's op het laatst door de bloemkoolrijst.
  6. Serveer de bloemkoolrijst met een schep groentestoof en strooi de cavolo nero chips erover.
TIPWil je de oven liever niet gebruiken? Je kunt de cavolo nero ook kort mee wokken met de andere groenten.

II

KOOLHYDRAATBEWUST De bloemkoolrijst serveren we met een lekkere groentestoof en cavolo nero chips. De cavolo nero roosteren we in de oven, hierdoor krijgt het een heerlijke knapperige structuur, zoals chips. Cavolo nero bevat verschillende vitaminen en mineralen, zoals vitamine A en C en kalium, calcium en magnesium.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie527 kcal
Koolhydraten34 g
Suiker18 g
Vet33 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit16 g
Vezels17 g
Zout0.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Pinda's
Mais