Bloemkoolrijst met groentestoof

Bloemkoolrijst met groentestoof en cavolo nero chips

| 532 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Koolhydraatbewust, Glutenvrij, Lactosevrij
Pinda's
Mais

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 250 g PastinaakHerkomst: de eerste
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 25 g Pinda's
  • 400 g BloemkoolrijstHerkomst: proef
  • 2 el PaprikapoederHerkomst: ekomenu maatwerk 5 g
  • 200 g Cavolo neroHerkomst: Oegema

Zelf toevoegen

  • 2 el Bakolie
  • 200 ml Water
  • 1 el Olijfolie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq602 g
water-reduction-scoreWater74,9 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een ovenschaal. Bereid de groentebouillon door het water aan de kook te brengen met het groentebouillontablet.
  2. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Schil de pastinaak en snijd in dunne plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Pel de knoflook.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de pastinaak en paprika toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur. Pers halverwege de knoflook erboven uit. Voeg de groentebouillon toe en stoof de groenten afgedekt circa 10 minuten.
  4. Was de cavolo nero en dep droog. Verwijder de nerven en snijd in reepjes. Besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, zout en (chili)peper en spreid uit over de bakplaat. Rooster de cavolo nero circa 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze lichtbruin en crispy is. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan (pas op dat de cavolo nero daarbij niet verbrandt).
  5. Hak de pinda's klein. Heb je en glutenallergie? Spoel de pinda's dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Verwarm olie in een bakpan en roerbak op een middelhoog vuur de bloemkoolrijst in circa 3 minuten beetgaar en lichtbruin. Schep de pinda's op het laatst door de bloemkoolrijst. Houd wat over voor de garnering.
  6. Serveer de bloemkoolrijst met een schep groentestoof en strooi de cavolo nero chips en de pinda's erover.
TIPOok heel lekker met verse koriander.

II

De bloemkoolrijst serveren we met een lekkere groentestoof en cavolo nero chips. De cavolo nero roosteren we in de oven, hierdoor krijgt het een heerlijke knapperige structuur, zoals chips. Cavolo nero bevat verschillende vitaminen en mineralen, zoals vitamine A en C en kalium, calcium en magnesium.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie532 kcal
Koolhydraten35 g
Suiker18 g
Vet32 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit17 g
Vezels17 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Pinda's
Mais