Bloemkool tabouleh

Bloemkool tabouleh met kikkererwten en amandelen

| 500 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Afvallen, Glutenvrij, Lactosevrij
Noten
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Kikkererwten
  • 25 g AmandelschaafselHerkomst: Horizon
  • 1 st KomkommerHerkomst: Noordhoek
  • 400 g BloemkoolrijstHerkomst: proef
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 el KomijnpoederHerkomst: voorraad udea
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Lukassen
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Forc

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 1 el Citroensap
  • 2 el Olijfolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit84 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.296 g
water-reduction-scoreWater104,7 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en dep droog. Verhit olie in een bakpan en bak de kikkererwten in 15 minuten knapperig. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  2. Was de komkommer en tomaat, halveer ze en verwijder met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer en tomaat. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en bestrooi met zout en komijnpoeder. Doe in een zeef en zet opzij zodat het overgebleven vocht kan uitlekken.
  3. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak enkele minuten mee tot de korrels glazig worden.
  4. Maak intussen een dressing door de olijfolie met citroensap, zout en (chili)peper los te kloppen. Bak het amandelschaafsel in een droge bakpan lichtbruin.
  5. Snijd de peterselie klein. Hussel in een ruime kom de tomaat, komkommer en fijngesneden peterselie door elkaar. Schep de gebakken bloemkoolrijst erdoor. Giet de dressing erover en hussel alles goed door elkaar.
  6. Serveer de bloemkool-tabouleh met de geroosterde kikkererwten. Garneer met het amandelschaafsel.
TIPOok erg lekker met rozijnen en bosui.

II

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het hoofdingrediënt is bulgur, op smaak gebracht met verse kruiden. Vandaag eten we een koolhydraatarme tabouleh met als basis bloemkoolrijst. Omdat de bloemkool al is geraspt staat dit gerecht lekker snel op tafel. Daarnaast eet je ongemerkt lekker veel groente!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie500 kcal
Koolhydraten29 g
Suiker12 g
Vet33 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit16 g
Vezels13 g
Zout0.4 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Noten
Peulvruchten