Breng een grote pan met water aan de kook voor de aardappels en bloemkoolroosjes.
Was de aardappels, snijd klein en kook ze 15 minuten. Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten mee. Giet daarna het water af en laat even uitdampen (vang daarbij wat kookvocht op).
Was de bosui en snijd in flinterdunne ringetjes. Hak de hazelnoten grof. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
Verwarm de geitenkaas in een steelpan op een laag vuur. Voeg vervolgens de mosterd, citroensap en olijfolie toe. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje kookvocht toe zodat je een mooie, gladde saus krijgt.
Bak de aardappels en een deel van de bosui nog kort op een hoog vuur rondom goudbruin. Leg de bloemkoolroosjes en aardappels in een schaal en schenk de geitenkaas-saus erover. Strooi de rest van de bosui en hazelnoten erover.
TIPHet is ook erg lekker om het aardappel-bloemkoolmengsel met de geitenkaas-saus kort te grillen in de oven, zodat de geitenkaas goudbruin kleurt.
II
De geitenkaas van 3 Little goats wordt geleverd door zorgboerderij ‘De Lingehof‘ uit Rhenoy. De eigenaren (Astrid en Kees) hebben van een oude schuur een volwassen, biologische geitenboerderij gemaakt waar dagelijks zo’n 2.000 biologische geiten worden gemolken. Door hun jarenlange ervaring binnen de zorg hebben Astrid en Kees als één van de eersten in Nederland hier een zorgboerderij van gemaakt. De Lingehof creëert hiermee een nieuwe manier van agrarisch ondernemen waarbij mens, dier en natuur centraal staan.