Pel de ui en snijd klein. Pel de knoflook. Schil de wortel en snijd in staafjes of plakjes. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes.
Verhit olie in een wok en roerbak de wortels samen met de ui en de helft van de bosui op een middelhoog vuur. Pers de knoflook erboven uit en blus af met sojasaus. Breng op smaak met chilivlokken.
Breng intussen een pan met water, de kokosroom en bloemkoolrijst aan de kook. Kook de bloemkoolrijst in 3 minuten beetgaar. Giet daarna het vocht af.
Rooster de sesamzaadjes in een droge bakpan lichtbruin. Strooi vervolgens over de bloemkool-kokosrijst. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de groenten over de borden en garneer met de cashewnoten en overgebleven bosui. Serveer de bloemkool-kokosrijst ernaast.
TIPOok heel erg lekker met limoen en verse koriander.
II
Kokosmelk is een onmisbaar ingrediënt in de Aziatische keuken. Het wordt gebruikt bij de bereiding van Thaise curry's en vandaag brengen we de bloemkoolrijst ermee op smaak. Even schudden voor gebruik! Kokos bevat verschillende vitaminen, zoals C, E en B. Vitamine C en E zijn belangrijk voor het immuunsysteem en B-vitaminen zijn verantwoordelijk voor de energie van cellen. Verder is kokos rijk aan magnesium, kalium, fosfor en ijzer.